Waarom Business Coaching

Als business coach stel ik eerst de vraag: Waarom bestaat jouw onderneming? Of waarom wil je een bedrijf starten? Los van het feit dat je geld wil verdienen?

Waarom Een Business Coach Of Business Coaching?

Als business coach stel ik eerst de vraag: Waarom bestaat jouw onderneming?

Of waarom wil je een bedrijf starten? Los van het feit dat je geld wil verdienen? Velen die hierover hebben nagedacht, kwamen snel tot het besef dat het geld dat er te verdienen valt, de eigenlijke reden is. En wat is het probleem daarmee? Er is geen probleem. Maar als je een onderneming laat bestaan omdat je geld wil verdienen, dan maak je het jezelf moeilijk. En ik leg even uit waarom.

Een business coach helpt meerwaarde creëren

Als je een bedrijf runt, dan kom je in een proces terecht van meerwaarde creëren voor anderen. Want mensen geven je niet zomaar hun geld. Wel als je hen op één of andere manier vooruit helpt. Als je een waarde te bieden te bieden hebt, dan halen mensen hun geld uit waarmee ze jou betalen om hun probleem op te lossen, of om hen de weg te wijzen van punt A naar B, waar ze in de toekomst willen staan.

Geld in ruil voor meerwaarde

Mensen betalen graag in ruil voor meerwaarde. En daar gaat ondernemen over. Betaald worden voor de waarde die jij creëert. Maar als je het puur voor het geld doet, dat maak je het jezelf moeilijk, want geld is het bijproduct van meerwaarde. Geld is niet de meerwaarde. De oplossing en de richting die je geeft wel.

business coaching

Welke frustraties ontstaan er als je eerder kiest voor ’t geld?

  • waarom kunnen we niet volharden in moeilijke tijden?
  • waarom we niet genoeg geld?
  • waarom kunnen we geen overvloed creëren?
  • waarom kopen mensen mijn product of dienst niet?
  • waarom zit niet iedereen achter mijn product of dienst aan?

The art of Adding Value

Zaken doen gaat over de Art of Adding Value en als je dat ook doet, dan is geld verdienen het bijproduct. Als je hier niet diepgaand over nadenkt, kom je vroeg of laat in een scenario terecht dat je niet leuk gaat vinden. Of je gaat gewoon niet verdienen wat je wil verdienen.

business coaching meerwaarde

De rol van een goede business coach of ondernemerscoach?

Door te kiezen voor de ervaring van een goede coach, zeg je ‘JA’ tegen persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en impact. Dan neem je jezelf en je bedrijf echt serieus. Het ondernemen op zich doe je zelf, maar je staat er niet alleen voor zoals velen beweren. Je kan investeren in een ervaren coach (die ook een eigen onderneming heeft) en dan bespaar je jezelf van keiharde leerscholen. En je kan je volledig toeleggen op je missie en droom.

Let wel: ondernemen gaat over bewustwording. Groeien op alle vlakken en leren hoe je van het grote collectief deel kan uitmaken. 
Een goede business coach is meer dan een sparringpartner of motivator. Een goede business coach staat garant voor resultaten en helpt je groeien in 3 fasen, terwijl je resultaten boekt.

Daarom focussen wij op:
Fase één: jij – en jouw product market fit.
Fase twee: jij – en jouw distributie
Fase drie: jij – het talent en de cultuur.

Als je voor de lange termijn een winstgevend bedrijf wilt starten en laten groeien, moet je eerst jezelf leren controleren en de drie fasen onder de knie krijgen. Een winstgevende onderneming starten gaat over leren jongleren met 3 “balletjes” tegelijk. Dit wil zeggen, deze 3 fasen tegelijk in de gaten kunnen houden. Wil je graag een overzicht van de verschillende modules die wij aanbieden in fases 1, 2, 3? Neem HIER contact op.

Verschil business coaching en executive coaching

Er bestaat verschillende soorten zakelijke begeleidingen, trainingen en opleidingen. Denk maar aan executive coaching, executive life coach, corporate coaching, leadership coaching, etc. Maar wat is nu het grote verschil tussen business- en executive coaching? Bij business ontwikkeling ligt de focus meer op het helpen van zakenmensen en bedrijfsleiders. Bij executive coaching ligt de focus eerder op groei en het ondersteunen van top leaders binnen een organisatie.

business coaching verschil

Hoe gaan wij als coach te werk?

Bij ons kan je kiezen om je te laten begeleiden in jouw bedrijf, of persoonlijk, of beide.

Nu in welke fase zit je momenteel?

Fase 1: je hebt een droom – je wil een eigen zaak starten
Dan kies je voor analyse, bouwen en testen, in 6 stappen. Wij geven onze klanten de optie om stap voor stap te investeren in begeleiding. Je kan kiezen voor een startpakket van 6 stappen, of stap voor stap groeien. Alles hangt af van de vaardigheden die je wil leren, hoe snel je wilt groeien en hoe groot je inzichten en zelfvertrouwen zijn op dit moment.

Fase 2: Je bent bedrijfsleider die verandering wil, toevoeging en optimalisatie
In fase 2 kijken we naar jouw distributie inzicht en systeem.

Fase 3: Je hebt een succes bereikt, maar nu wil je uitbreiden en delen.
In fase 3 kijken we naar jouw leiderschap, het talent rond jou en de cultuur van je onderneming of organisatie.

Interesse in een coach?

Ben je particulier, professional, executive of ondernemer en zoek je de ervaring van een goede begeleider die zowel naar je onderneming als jou als persoon kijkt. Boek dan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek.